Zwemvaardigheden

Na het behalen van het C-diploma is het niet afgelopen met zwemmen maar begint het pas. Het pas behaalde C-diploma geeft je toegang tot de Zwemvaardigheden. Zwemvaardigheden is een naam voor een verzameling onderdelen waarbij er soms letterlijk een wondere waterwereld voor je opengaat.
 

Bij de zwemvaardigheden wordt er geoefend voor de volgende onderdelen, Aquasportief voor kids, Snorkelen, Survival, Springen, Synchroonzwemmen, Waterpolo, Wereldzwemslagen en Zwemvaardigheid. Ieder onderdeel wordt in een blok van een aantal weken geoefend waarna dit wordt afgesloten met diplomazwemmen. Voor alle onderdelen zijn drie diploma's te behalen.
 

Het behalen van het diploma is geen doel op zich maar wordt door de kinderen altijd wel als heel leuk ervaren. Hieronder ziet u korte omschrijving van de verschillende onderdelen.

Zwemvaardigheid

De naamgever van deze doelgroep, Zwemvaardigheden, bouwt voort op de voor het C-diploma aangeleerde vaardigheden en breidt deze uit met bijvoorbeeld de samengestelde rugslag en vlinderslag. Er wordt meer gezwommen met kleding aan waarbij opdrachten uitgevoerd moeten worden. Het aanleren van een keerpunt bij de diverse slagen hoort ook bij de Zwemvaardigheden.

Wereldzwemslagen

Zwemslagen uit allerlei landen passeren hier de revue, heb je wel eens gehoord van de Dubbele Spaanse rugslag of de Japanse Hitoe slag? Laat staan dat je weet hoe je ze moet zwemmen. Deze twee zijn slechts een kleine greep uit de ongeveer vijftien slagen die je kan gaan leren.

Synchroonzwemmen

Oefeningen op muziek maken dit zwemvaardigheidsonderdeel zo leuk. Behalve solo zwem je ook met anderen, in 2 of meertallen. Het synchroonzwemmen brengt muziek en zwemmen op een leuke manier samen, en is daardoor uitstekend geschikt is voor kinderen en jongeren.

Survival

Bij Survival leer je hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terecht komt. En je leert ook wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is. Alle onderdelen dienen gekleed te worden uitgevoerd. Volledig gekleed in een bootje klimmen, drijven op je spijkerbroek, het zijn zomaar een paar "handelingen" die je leert om veiliger in en bij het water te zijn.

Springen

Vanaf de kant, startblok of plank, het is altijd mogelijk om met een mooie zweefsprong het water in te gaan. Maar de zweefsprong is natuurlijk niet de enige keuze die je hebt als je alle sprongen aangeleerd hebt. Ook een salto of een draai behoort dan tot je repertoire.

Snorkelen

Voor de meeste kinderen is snorkelen het favoriete onderdeel. Alle fijne kneepjes van het snorkelvak worden hier geleerd. Wie belangstelling heeft voor de wereld onder water heeft met de snorkeldiploma's een leuke basis om deze wondere wereld te ontdekken.

Waterpolo

Bij dit diploma leer je trucjes met de bal, zoals met één of twee handen vangen en werpen, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren op te pakken. Het zijn de grondbeginselen voor het waterpolo.

Aquasportief voor Kids

Hou je van water, van muziek en van bewegen dan is Aquasportief echt iets voor jou. Op de maat van de muziek beweeg je in het water en bouw je daarbij een flinke conditie en stalen spieren op.
 

Lijkt het zwemmen bij de Zwemvaardigheden je leuk en wil je een keer mee komen doen, of heb je nog vragen. Stel ze dan met het contactformulier op deze website in de categorie Zwemvaardigheden.

Zoeken op de site
Aankomende evenementen
07-06-2020
Activiteit Centraal diplomazwemmen Tilburg
28-06-2020
Agenda Proefzwemmen ABC
Activiteit Vrije uitvoering Almere of Eindhoven
05-07-2020
Agenda Diplomazwemmen ABC
Terug naar boven