Kader

Een vereniging laten draaien en zwemles aanbieden gaat niet vanzelf. Onze vereniging wordt gedragen door circa 90 kaderleden. Al onze kaderleden zijn vrijwilligers en stellen dus belangeloos  hun tijd beschikbaar. Diegene die les geven zijn wel allemaal gediplomeerd en enthousiast om wat zij geleerd hebben door te geven aan onze leden. Binnen de Delftse Watervrienden wordt veel waarde gehecht aan goed opgeleid lesgevend kader. Sterker nog, het staat zelfs in onze statuten dat elke vrijwilliger die zwemles geeft, daartoe is opgeleid of de bereidheid heeft een cursus te gaan volgen.

Interne opleiding

Omdat we graag gediplomeerde lesgevers in en bij het water willen hebben, zijn er een aantal kaderleden die het diploma lesgever voor lesgevers hebben. Zij zijn dus bevoegd om intern mensen op te leiden voor lesgever zwemABC.
 

Assistent lesgever is de eerste cursus die gevolgd kan worden. Met dit diploma is iemand bevoegd om te assisteren bij de zwemlessen. Zij of hij geeft altijd les samen met een lesgever zwemABC. Ook kan er zonder het volgen van de cursus assistent lesgever begonnen worden met de opleiding lesgever zwemABC.
Met dit diploma is iemand bevoegd om zelfstandig zwemonderwijs te geven voor het Zwem-ABC Ook het afgelopen jaar zijn er weer een aantal kandidaten geslaagd voor deze leuke en leerzame cursus. Bij zwemles geven gaat het niet alleen om het technisch juist aanleren van de zwemslagen. Zaken als didactiek, veiligheid en algemene principes komen ook aan de orde.

VOG

Al onze kaderleden zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag waarbij specifiek is getoetst op de aspecten die van belang zijn bij het omgaan met kinderen en leerlingen die tot een kwetsbare groep behoren.

Zoeken op de site
Aankomende evenementen
07-06-2020
Activiteit Centraal diplomazwemmen Tilburg
28-06-2020
Agenda Proefzwemmen ABC
Activiteit Vrije uitvoering Almere of Eindhoven
05-07-2020
Agenda Diplomazwemmen ABC
Terug naar boven