Algemeen

Zwemvaardigheden

Na het behalen van het C-diploma is het niet afgelopen met zwemmen maar begint het pas. Het pas behaalde C-diploma geeft je toegang tot de Zwemvaardigheden. Zwemvaardigheden is een naam voor een verzameling onderdelen waarbij er soms letterlijk een wondere waterwereld voor je opengaat.

Bij de zwemvaardigheden wordt er geoefend voor de volgende onderdelen: Aquasportief voor kids, Snorkelen, Survival, Springen, Synchroonzwemmen, Waterpolo, Wereldzwemslagen en Zwemvaardigheid. Ieder onderdeel wordt in een blok van een aantal weken geoefend waarna dit wordt afgesloten met diplomazwemmen. Voor alle onderdelen zijn drie diploma's te behalen.

Het behalen van het diploma is geen doel op zich maar wordt door de kinderen altijd wel als heel leuk ervaren. Hieronder ziet u korte omschrijving van de verschillende onderdelen.

SZO-Trimzwemmen

Trimzwemmen voor kinderen met een verstandelijke beperking, een concentratiestoornis of een stoornis in het autistisch spectrum. 

Het belangrijkste doel van het trimzwemmen is ontspanning. Daarnaast werken we ook aan conditie, spierversterking, survivaltechnieken en  verbeteren van zwemtechnieken. En dat drie kwartier lang in combinatie met gezelligheid! Deze groep is geschikt en bedoeld voor SZO zwemmers die de voor hun bereikbare diploma’s of certificaten gehaald hebben.
 

De trimzwemgroep traint op maandagavond van 19.45 tot 20.30 uur in het zwembad Kerkpolder te Delft.

Synchroonzwemmen & Figuurdrijven

Hallo, heb je dit wel eens gezien? WK of NK op televisie of internet? Je kunt het leren bij de DWV. Een groep enthousiaste trainsters en trainers staan klaar. Momenteel is er geen wachtlijst. Dus als je een Zwem ABC C diploma hebt behaald kun je bij ons het Synchroonzwemmen komen leren.
 

We geven les in het diplomazwemmen, het Show zwemmen en figuurdrijven. Synchroonzwemmen kent 8 diploma's 4 basis diploma's en 4 figuren diploma's. Wanneer je een of meerdere diploma's hebt behaald kun je mee doen aan wedstrijden die in NCS verband in Nederland worden georganiseerd.

Kader

Een vereniging laten draaien en zwemles aanbieden gaat niet vanzelf. Onze vereniging wordt gedragen door circa 90 kaderleden. Al onze kaderleden zijn vrijwilligers en stellen dus belangeloos  hun tijd beschikbaar. Diegene die les geven zijn wel allemaal gediplomeerd en enthousiast om wat zij geleerd hebben door te geven aan onze leden. Binnen de Delftse Watervrienden wordt veel waarde gehecht aan goed opgeleid lesgevend kader. Sterker nog, het staat zelfs in onze statuten dat elke vrijwilliger die zwemles geeft, daartoe is opgeleid of de bereidheid heeft een cursus te gaan volgen.

Interne opleiding

Omdat we graag gediplomeerde lesgevers in en bij het water willen hebben, zijn er een aantal kaderleden die het diploma lesgever voor lesgevers hebben. Zij zijn dus bevoegd om intern mensen op te leiden voor lesgever zwemABC.
 

Assistent lesgever is de eerste cursus die gevolgd kan worden. Met dit diploma is iemand bevoegd om te assisteren bij de zwemlessen. Zij of hij geeft altijd les samen met een lesgever zwemABC. Ook kan er zonder het volgen van de cursus assistent lesgever begonnen worden met de opleiding lesgever zwemABC.
Met dit diploma is iemand bevoegd om zelfstandig zwemonderwijs te geven voor het Zwem-ABC Ook het afgelopen jaar zijn er weer een aantal kandidaten geslaagd voor deze leuke en leerzame cursus. Bij zwemles geven gaat het niet alleen om het technisch juist aanleren van de zwemslagen. Zaken als didactiek, veiligheid en algemene principes komen ook aan de orde.

VOG

Al onze kaderleden zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag waarbij specifiek is getoetst op de aspecten die van belang zijn bij het omgaan met kinderen en leerlingen die tot een kwetsbare groep behoren.

Lange afstand

Voor diegenen die niet zo explosief (meer) zijn maar het wel leuk vinden om een duurprestatie te leveren is het Lange afstand zwemmen. Met behulp van een uitgekiend trainingsprogramma wordt de conditie zodanig opgebouwd dat het mogelijk wordt om een Lange afstand te zwemmen. Met een bepaalde regelmaat worden meetmomenten gehouden waarbij geteld wordt hoeveel banen er in 45 minuten gezwommen worden. Op basis hiervan is de voortgang goed in beeld te brengen.
 

Zin om eens mee te doen, kom eens lang voor een proeftraining, zondagavond van 20:00 tot 20:45 uur.

Banen zwemmen

Op zondagavond traint een enthousiaste groep zwemmers op techniek en uithoudingsvermogen. Schoolslag, crawl en vlinderslag komen daar aan de beurt. Doel is het verbeteren van de conditie en het verbeteren van de zwemtechniek. Af en toe een onderlinge estafette zorgt voor een stukje competitie en spanning. Kom gerust eens een keer kijken op zondagavond, of nog beter neem spullen mee en doe eens een keer mee. We starten om 20:00 uur.
Zoeken op de site
Aankomende evenementen
07-06-2020
Activiteit Centraal diplomazwemmen Tilburg
28-06-2020
Agenda Proefzwemmen ABC
Activiteit Vrije uitvoering Almere of Eindhoven
05-07-2020
Agenda Diplomazwemmen ABC
Terug naar boven