Regulier zwemonderwijs

Leren zwemmen bij de Delftse Watervrienden

Zwembad Kerkpolder staat aan de Kerkpolderweg in Delft. Vele kinderen hebben leren zwemmen bij de DWV, die daar al vanaf het moment dat het zwembad openging, op zondagochtend en maandagavond zwemlessen geven voor het A, B en C diploma. Overweegt u om uw kind te laten starten met zwemlessen, schrijf dan snel in bij de Delftse Watervrienden. Wij proberen de wachttijden zo kort mogelijk te houden, meestal kan er vier tot zes maanden na inschrijving begonnen worden, als uw kind dan tenminste de leeftijd van vier jaar heeft bereikt. Wij werken met gediplomeerde kaderleden die enthousiast en gemotiveerd zijn om uw kind de vaardigheden om te kunnen zwemmen, te leren. We doen dat met groepjes van tien kinderen, die begeleid worden door twee zwemleiders.

Wie Kerkpolder kent, weet dat er een rond bad is. Daar beginnen we onze lessen met een nieuwe groep. Het is een ideaal bad om de kinderen watervrij te maken en te leren drijven. Klein, overzichtelijk, prettig voor de kinderen die zo geleidelijk kunnen wennen aan de geluiden en de ruimte van een zwembad.

Na ongeveer drie maanden gaan we verder in het instructiebad waar dan de schoolslag, de enkelvoudige rugslag, de borst- en rugcrawl, het drijven op borst en rug en het watertrappen aangeleerd worden. Eerst in ondiep water waar de kinderen goed kunnen staan. Als ze de techniek van de verschillende slagen beheersen, wordt er verder geoefend in dieper water. Dan kan er ook aan de conditie gewerkt worden, nodig voor de afstand die afgelegd moet worden voor het behalen van het diploma. Ook als uw kind al zwemlessen heeft gehad, bijvoorbeeld op school, maar heeft het nog geen diploma, kunt u bij ons terecht. We laten uw kind dan voorzwemmen om te bepalen in welke groep zij of hij kan instromen en in de meeste gevallen kan er direct worden gestart.

De lesgevers in overleg met de uurleiders of de technische commisie bepalen wanneer uw kind overgaat naar een volgend badje of diploma kan gaan zwemmen. Een week voor het diplomazwemmen is proefzwemmen. Dit wordt op dezelfde manier gehouden als het diplomazwemmen. Proefzwemmen is verplicht. Dit scheelt voor uw kind veel stress bij het diplomazwemmen en verkleint de kans dat uw kind het diploma toch niet haalt.

Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan gerust kijken tijdens onze lessen, de tribune is altijd open en na afloop van de lessen zijn er ook altijd mensen die uw vragen willen beantwoorden.

De Delftse Watervrienden is aanwezig op zondagochtend van 8.00 uur tot 8.45 uur en op maandagavond van 18.00 uur tot 19.45 uur. Op deze site kunt u informatie vinden over de contributiebedragen, inschrijfformulieren, wijze van inschrijven en afmelden. Mocht u vragen hebben, stel deze dan aan ons via het contactformulier.

We hopen dat we iets mogen betekenen voor uw kind.
Zoeken op de site
Aankomende evenementen
07-06-2020
Activiteit Centraal diplomazwemmen Tilburg
28-06-2020
Agenda Proefzwemmen ABC
Activiteit Vrije uitvoering Almere of Eindhoven
05-07-2020
Agenda Diplomazwemmen ABC
Terug naar boven